tirsdag 8. mai 2012

Hei hvor det går

Dagene flyr avgårde som en virvelvind og plutselig har det gått 5 dager siden forrige blogginnlegg.
Vi storkoser oss fortsatt med det fine besøket vårt, og dagene er fullpakket og gir liten tid til blogging og slikt. Her er en kortere oppsummering av dagene som har gått.

 1. Fredag tok vi på oss joggesko, la Lucia i vognen og trillet bort til den botaniske hagen her i Singapore. Det er så fredfullt og grønt og stille og rolig der. Men folksomt; mange som trener, går tur, utøver thai chi osv. Denne gangen tok vi også turen innom Orkidé hagen = vakkert!
  
  Tante Eli og Kirvil bak fossefallet
  
  Orkidee hagen


  Lunsj på cafe i Botanisk hage mens vi venter på at regnet skal gi seg
  På kvelden stakk vi ut og spiste på en herlig italiensk restaurant som heter No Menu. Velger man "No Menu" blir man servert 1+ ulike små reter ettersom hva kokken har får hånden! Deilig! Og ikke minst, koselig selskap:)

  Jentene klare for middag. Starter kvelden med litt sprudelwasser
  
  Papsen er og klar for middag i bar overs:)


  2. Lørdag kjørte vi ut til Sentosa og hadde en perfekt dag på stranden. Passe med skyer, passe varmt og passe med barn, da Lucia ble igjen hjemme hos Eva denne gangen:) Vi spiste lunsj på stam-strand-baren vår Coastes, hvor maten alltid faller i smak. Dessuten fant guttene et sted i nærheten hvor det spruter vann helt vilkårlig opp fra små hull i gulvet. Der fikk de lekt fra seg litt.  Ellers en stille og rolig lørdagskveld med vin og the Voice på TV'en.

  3. Søndag har blitt den faste basseng-dagen. Det er passe belelilig siden Eva har fri, og man kan kjøpe lunsj på cafeen ved bassenget. Makan til latskap kan man kanskje si - utrolig med sant! Været skifter uhyre raskt her i Singapore, så selv om vi våknet til sol fra skyfri himmel var det så vidt vi rakk hjem fra bassenget før himmelen åpnet seg. Så akkurat denne dagen ble det lunsj hjemme alikevel, men kun på grunn av regnet:)

   
  Emriken liker seg aller best på land

         Vincent og Theodor
          
         Badeleker
          

         Tante Eli og jeg hadde på vei hjem fra botasnisk hage sett et bilde vi begge hadde lagt vår elsk på i en indisk møbel-sjappe på Clun Court. Så i frykt for at de skulle bli solgt dro vi en kjapp tur dit og kjøpte hvert vårt. Var akkurat to igjen, puuuh!
         
         Nydelig vintage speil ramme med gammelt fugle-trykk
         Så dro hele gjengen til Holland Village hvor vi tuslet litt rundt før vi spiste middag og tok en Kir Royal på et herlig Pizza-sted vi oppdaget for et par uker siden med mamma og pappa. Møtte samme norske familien der som sist vi var der, så tydelig et populært sted for nordmenn på søndager:)

          4. Mandag var skole og barnehage stengt, og Alex fikk fri fra jobben fordi Vesak-Day som er en offentlig helligdag falt på lørdag som var! Det var en alldeles nydelig dag temperatur-messig, det var nesten kjølig. For første gang på snart 7 mnd svettet man ikke bare man gikk ut av døren!
         Vi hadde bestemt oss for å være turister, og tok turen til Singapore Flyer.         Singapore Flyer
          er et gigantisk pariserhjul i Singapore. Den siste kapselen ble installert den 2.Oktober 2007, og hjulet startet å gå rundt den11.Februar 2008. Det ble åpnet for offentligheten den 1.Mars 2008. Billetter til turer de tre første nettene ble solgt ut for S$ 8 888 singaporske dollar, et stort beløp i kinesisk kultur.
         Hjulet har et diameter på 150 meter, og er bygd over en treetasjes bygning, slik at det får en total høyde på 165 meter. Dette gjør Singapore Flyer høyere enn Star of Nanchang (160 m, forskjell på 5 m) og London Eye (135 m, forskjell på 30 m). Hver av de 28 kapslene er beregnet for 28 passasjerer, og en hel omdreining tar rundt 30 minutter.
         Lunsj ble fortært på Newton Circus, og på kvelden etter at barna var i seng dro vi på Vivo City for litt shopping. Det er helt utrolig hvor mye mennesker det til enhver tid er i Singapore. Selv på en mandag klokken ti på kvelden, er kjøpesenterne fulle av folk og det er høy musikk i alle butikker.

         5. Lucia sover IKKE hele natten lenger! Etter å ha gitt henne mat hver andre time hele natten, var mamsen rimelig sliten da hun våknet tirsdag morgen. Papsen var det samme, etter å ha startet dagen med tennis-time med trener uten inntak av frokost! Blir nok en tidlig kveld i kveld.
         
         Morgenkos med tante Eli
         
         Besøket ønsket seg nok et stempel i passet og Zahida tok oss meg til JB i Malaysia på nok en "Harry-tur". Vi var fremme litt tidlig, butikkene åpner ikke før kl 11:00. Flaks for oss visste Zahida om et sted i toppetasjen på kjøpesenteret hvor vi fikk en times massasje for 120 norske kroner!!! Er jo nesten gratis! Etterpå ble det igjen shopping av sko, vesker og lommebøker i skinn. Tror alle var fornøyde da vi kjørte hjemover igjen.
         Massasje-sjappa i JB. På snarlig gjensyn:)
         
         Dette er Emrik, om noen er i tvil:)
         HeissenSveissene stakk en tur til bassenget etter middag, mens Kirvil og tante Eli tok bussen ned til Great World City (kjøpesenter).

        Ingen kommentarer:

        Legg inn en kommentar