torsdag 27. desember 2012

Australia Dag 3, In Love


Dag 3 begynte på samme måte som dag 2, 06:30 hadde vi 3 våkne barn som fikk streng beskjed om å holde seg i sengene sine til klokken 07:00. Lucia har gudskjelov ikke noe valg, hun ligger i barneseng og kommer seg ikke ut J
Kosemorgenstund
Jeg må bare si at Australia er et av de fineste og beste stedene jeg noensinne har vært, helt fantastisk klima, mennesker, villmark, det er rett og slett et utrolig godt sted å være (bortsett fra prisene). Tettstedene man kjører gjennom er oversiktlige og ikke spesielt store, noe som tiltaler oss enkle nordmenn, spesielt de av oss som lever i Singapore til vanlig. Naturen ligner litt på Sør Afrika, noe som tiltaler oss enkle nordmenn som jakter i Sør Afrika J

Vel oppe og etter en deilig frokost i Beach Shacket vårt gikk vi en tur ned til stranden, hadde store planer om å bade, men det viste seg å være en risikosport. Stranden nede ved resorten har skikkelige bølger, så det var kun surfere ute på vannet. Etter påtrykk fra øverste hold (Jorid) var det badeforbud på alle sammen, men vi skulle jo innom en annen strand senere på dagen så vi gikk ikke i opposisjon.
Klare for et bad

Men det var litt for heftige bølger

Emrik på tur

Lucia koser seg i vognen sin

Gutta på oppdagelsesferd i bushen (dette er før vi får vite at det generelt er MYE slanger i området

Jommen fant vi ikke en overkjørt kanin unge, den var ganske flat og ganske tørr

Beach Shack og Patrolen till Håkon

Etter en deilig tur langs stranden var det tid for utforsking, i dag var det endel steder i nabolaget som skulle nedlegges  og det begynte med en tur til Yallingup Shearing Farm. Jeg gikk lenge i troen om at Shearing var en skrivefeil og at det skulle være sharing som i dele, men neida, shearing var (og er) klipping, i dette tilfelle sauer.
Australia har 100 000 000 (hundre millioner) sauer og alle skal klippes 1 gang i året, det blir jobb av slikt. Farmen vi var innom viste oss hvordan man sanket sauer med hunder, hvordan de klippet, hvordan de sorterte og pakket ulla (ikke hunden til mormor og moffa) etc. I tillegg hadde eieren av farmen uendelig med fakta om sauer og historien til sauene. For eksempel så er ikke bønder i Australia subsidierte, det betyr at hvis de skal klare å holde sauer må man minimum ha 3000 dyr, da går det akkurat rundt, etter det jeg husker er det ikke fullt så mange som trengs for en norsk sauebonde J
Stavefeil, neppe :-)

Check, Check, Check
Bonden til venstre og en "frivillig" hjelpegutt

Vincent koser seg

Emrik, Lucia og Mamsen koser seg

Halvklipt sau

Ulla kommer av i ett stykke og det dekker hele bordet

Forhenværende eier av ulla

Skeptisk

Hjelpegutt Vincent hjelper til å presse ullballer, de skal veie 200 kg

Tid for henting av flere sauer, den hunden var et råskinn

Og etter at Border Collien hadde sendt de inn i innhegningen kom Bruce for å trykke de gjennom, bonden sa "all he has ever wanted is to walk on sheep"

Lucia er klar for mer action

Bottlefeeding lambs

Lucia kunne nok tenke seg noe bottlefeeding også og drømmer seg bort

Vincent i ulla

Skeptisk Lucia i ulla

Emrik i ulla
Gutta fikk mate lam og fore noen sauer og synes det var helt topp å være på shearing farm. Eieren av farmen tipset oss om en annen barnevennlig lokasjon, nemlig Simmo’s Icecreamery, det var et iskremutsalg med uendelig med smaker og også det falt i god smak hos store og små. Vi kombinerte dette med lunch og det var i tillegg et supert lekeområde utenfor så gutta fikk løpt litt fra seg.
OiOiOi, alt for mange smaker å velge i

Is først, lunch etterpå, lurt?

Emuen Emanuel (døpt av meg)

Emrik i spitfiren sin skyter ned messerschmitt og fockewulf

Vincent har lurt seg med nok en karusell, betalt av mamman til de andre barna på karusellen, han gikk bort å takket henne etterpå (ikke helt uten påtrykk fra mor og far)
Hoppe?


OK, i farta

Etter Iskremen kjørte vi videre til stranden Meelup, denne hadde vi fått anbefalt av både Håkon Bileier og eieren på shearing farm og det viste seg at det var gode anbefalinger. Alle fikk seg et bad bortsett fra Jorid og Lucia, men det var kanskje like greit for det var ikke mer enn 19-20 grader i vannet. Vannet var imidlertid krystallklart og det var deilig å bade i noe annet enn Singapore 30 graders grumsevann. Jeg for min del hadde helt glemt hvor utrolig upraktisk det er å ha små barn på sandstrand, men jeg fikk gudskjelov frisket opp hukommelsen min. Som et eksperiment lot jeg Vincent få ordne seg selv når han kom opp av vannet og skulle kle på seg, det endte med at han satt gråtende full av sand over hele kroppen med underbuksen (også full av sand) på knærne og vifter bort fluer.
Lucia koser seg på stranda

Emrik er litt skeptisk, forståelig nok, det er kun 20 grader

Vincent under vann

Emrik prøver å krabbe opp på hodet mitt der det ikke er noe vann

Etter litt systematisk skylling, bæring av barn, risting og dusjing fikk vi omsider pakket oss inn i bilen og satt kursen mot Cape Naturaliste Lighthouse (ikke et naturist fyrtårn). Dette fyrtårnet var ikke anbefalt av noen og vi fikk vel ikke noen god følelse av at de skulle ha penger for å komme seg bort til fyrtårnet. Vi droppet like gjerne hele greia og reiste hjem.
Kun 50 meter til man kan få betale

Gutta rakk en 5 på rad, eller "alle oppi så fort som mulig" som de kalte det
Vel  hjemme er det middag og i dag er det BBQ, vi hadde kjøpt Kengerukjøtt på grillspyd, entrecote og pølser (hva er vel grilling uten pølser). Jeg kan ikke tro annet enn at Lucia er den første norske jenta født i 2012 som har spist kengerukjøtt i Australia, men jeg kan ta feil. Vincent elsker å prøve nye ting mens Emrik så vidt klarer en mikro pølse før han sier ååååååå magen min, er så mett, Emrik er ingen storspiser.
Skippy approved, kengerukjøtt var godt (men litt seigt)


Lørdagen er godteri og film (filmleie 60,- kroner) for gutta, de koser seg med Alvin and the Chipmunks. Lucia i seng til 19:00, gutta i seng til 19:45, kvelden er rolig med bloggskriving og overføring og sortering av bilder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar