lørdag 29. desember 2012

Australia Dag 4, Plenty to do

Ny dag, nye muligheter.Tydelig at barna var klare for å utforske Australia videre, de våknet nemlig 06:00 i dag til alles store glede. De fikk heller ikke i dag komme ut av sengen før 07:00 selv om jeg mistenker at Vincent og Emrik jukser litt på det punktet.

Baguett med syltetøy, yammi

Tidlig krøkes, veeeldig interessert i maskara og teknikk i tidlig alder, hun lurer nok på om det kan spises

Hardkokt egg og baguetter til frokost før vi setter oss i bilen på vei sørover mot første stoppested Mammoth Cave. På veien dit hadde vi konkurranse hvor førstemann som så en kenguru skulle få premie, Vincent vant. En kenguru hunn med barn lå å slappet av i solen, de reiste seg raskt opp når vi snudde  bilen for fotografering, men vi fikk et par bilder før de hoppet sin vei.
De to eneste ville kenguruene vi så på vår ferd i Australia
Vi hadde også en lengre diskusjon om kenguruer kunne gå, men her var vi uenige. Noen mente de bare kunne hoppe og ikke gå, mens andre mente at de også kunne gå.

Vel fremme ved Mammoth Cave fikk vi lov til å punge ut en del penger før vi fikk mp3 spillere rundt halsen hvor vi skulle taste inn nummeret på posten vi sto ved så fikk vi historien bak det vi så. Trenger vel ikke si at denne interaktive guidingen ikke falt i smak hos gutta så jeg endte ganske kjapt opp med alle mp3 spillerene rundt halsen. Uansett fantastisk å se denne hulen, helt utrolig å se hvilke formasjoner naturen klarer å lage helt på egenhånd. Det var en del trapper både opp og ned, men alle klarte seg gjennom helt greit.
Inngangen til det ukjente

Stalagtitt

Stalagtitter og stalagmitter (titter er oppe og mitter er nede)

Vincent Jorid, Lucia og Emrik

Her er det et kjeveben fossil i veggen bak gutta der lyset står, stor stas

Vel halvveis

Vi er blitt gode på å be folk om å ta bilde av oss :-)
Endelig utgangen
Neste stopp var Cape Leeuwin Lighthouse, det er ganske riktig et fyrtårn. Dette er spesielt da det har Sørishavet på den ene siden og det Indiske hav på den andre. Først spiste vi lunch på restauranten med perfekt utsikt over havet deretter skulle vi bestille billetter til tur opp i fyrtårnet. Det var visst ikke aktuelt med barn under 4 år på denne severdigheten, grunnen var 176 trapetrinn og 30 minutter å klarte opp alle trappene og ned igjen. Akkurat som det hadde vært et problem for spreke Emriken vår som akkurat hadde klatret mange flere trapertinn enn dette inne i Mammoth Cave. Ikke noe å gjøre med det så vi droppet alle toppen av fyrtårnet og gikk bare rundt det isteden. Like greit var det, samme utsikten til lavere pris J Vi fikk også streng beskjed om å holde barna i nærheten og gå på stiene, det var visst MANGE slanger i gresset utenfor stien, Tiger snake. Man kan vel trygt si at vi holdt gutta i stram line rundt fyrtårnet. Da var Australias sydvestligste punkt hvor det indiske hav og sør-havet møtes, beseiret og det var inn i bilen på vei mot nye eventyr.
På avstand

Vælkømmin

Waz Up, Mr. Cool

Lucia spiser (kaster) lunch

Jihaa, vi kom ikke opp i fyrtårnet, men benken beseiret vi glatt

En piratku med papegøye i rustfritt stål

Jorid har kommet borti noen knapper på kameraet, men det ble ganske bra

Fyrtårnet "up close"

The Lighthouse Ninjas, eller Kung Fu crazy bananas som de også heter

Nok en stakkars intetanende turist har blitt en av våre fotografer

Gladlaks hos mamsen, Lucia elsker å være med og HATER å ikke være i sentrum
Nå var turen kommet til Margaret River Amaze’n, dette er som alle forstår en maze eller labyrint på døl. Det er en slik hekk labyrint som vi husker fra Ondskapens hotell og en Harry Potter film, det var visst en vei inn (målet er å komme inn til midten) og en vei ut. Det var også en fin hage der med lekeplass for barna hvor vi slappet av litt i vår hektiske rundtur. Vel inne i labyrinten møtte vi ikke på noen store problemer, vi setter det på kontoen for god retningssans og  generelt sunt bondevett. Det er også mye bra gener i våre 2 familier som vi har arvet, forresten ønsker jeg meg ny børse til jul.
OiOiOi, Lucia øver på grimaser på gressplenen før labyrinten

Og hun står mer og mer for hver dag som går

Inn i labyrinten

Underveis (ja ganske varmt)

Jippii, vi fant utgangen

Kjærestepar i gamle dar, kul sittestil på den kule typen ikkesant
Dagens siste stopp var Margaret River Chocolate Company, her hadde de store skåler med smaksprøver som falt greit i smak hos gutta (og Jorid). Sjokolade i alle smaker og fasonger var det mulig å få tak i her, vi kjøpte kun litt og en is og så brukte vi en halvtime til å sløve på gressplenen utenfor og leke tag.
To spente gutter på vei inn i drømmebutikken

Her lagde de stort sett alt av sjokolade

Vincent forsyner seg av gratis smaksprøver

Lucia får is, det var visst godt :-)

To gode venner som har utrolig mye glede av hverandre (og litt krangling)
Dagens fangst på sjokoladefabrikken
Vel tilbake på Smiths var det middag og avslapning som sto på planen, deilig å kunne slappe litt av i ferien også J. Jorid tok seg en tur ned for å se på solnedgangen mens jeg så Mikkes Jul med guttene, Nok en dag i Australia eventyret er over og jeg liker dette kontinentet bedre og bedre.


Jorids solnedgangs tur


Bølgeskvulp på stranden

Jorid Alexander Vincent Emrik Lucia
Resortens resepsjon, restaurant og butikkIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar