lørdag 29. desember 2012

Australia Dag 5, Julaften

Jippii, endelig juleaften som vi har ventet på så lenge, eneste lille forskjellen med denne juleaften og de andre er at denne ikke skal feires. Jorid er i dyp sorg over å ikke feire i Norge med familie, snø, Donald, Askepott etc. etc. Gutta vet ikke at det er juleaften da vi ikke har påpekt det og de ikke har fått input fra noen andre steder. Vi har nemlig valgt å feire juleaften skikkelig når vi kommer hjem til Singapore isteden. Etter frokost var vi ute koste oss på gressplenen utenfor Strand Bua vår.

Båpesobleblåser Emrik

Deilig å kunne slappe av på gresset i nydelig temperatur

Vincent som har blitt så stor, vi får passe på å kose så lenge han ikke protesterer :-)
Dagen begynte med en tur til et bryggeri, endelig skulle jeg få se hvordan øl ble til, endelig en utflukt bare for meg. Det viste deg imidlertid at bryggeriene her nede viser ikke frem hva de driver med, det er stort sett en butikk hvor man kan kjøpe produktene deres og en restaurant hvor man kan spise. Cheeky Monkey som dette bryggeriet het var intet unntak, men de hadde en superduper lekeplass for barna så da var det jo ikke så ille allikevel. Jeg kjøpte med en sixpack med øllet HATSELLER, det betyr ganske sikkert hatteselger og det er bilde av en apekatt med hatt på etiketten, very classy. Jorid kjøpte en hvitvin fra samme sted, de samarbeider med vingården Killerby så det var jo praktisk for oss som liker både øl og vin.
Cheeky Monkey bryggeri og Killerby vingård

2 Cheeky Monkeys
Moro med skygge

Restauranten


Øl og Cidertypene de brygger

Tidlig krøkes, Lucia handler øl med pappa


Etter bryggeriet var det vingården Willis Domain som skulle utforskes, den var anbefalt av noen kjente som var her for ett år siden og den skuffet ikke. Samme opplegg med butikk og restaurant og vi hadde booket lunch i restauranten klokken 12:00. Det var veldig god mat og veldig hyggelige mennesker som jobbet der, når jeg betalte sa servitøren gledelig jul til meg, det viste seg at hun hadde vært utvekslingsstudent i Norge, dessverre for henne var det i Alta stakkars jente. Hun var hvertfall veldig hyggelig og synes nok det var gøy å praktisere norsken sin.
Wills Domain

Dette ligner på noe Reodor Felgen kunne ha lagd

Helt greit sted å spise lunch, fantastisk fint

God mat og glad familie
Vi var passe kokte etter vingården så da var det klart for en dukkert, vi planla Bunkers Bay som skulle være en fin strand, men når vi fikk se den stranden replanlagte vi til Meelup Beach isteden. På Meelup er det en gressplen man kan sitte på så man slipper å ha alt og alle i sanden, det blir fort jobbigt som man sier i Sverige. Nydelig klart vann og skikkelig forfriskende, enten er vi blitt noen skikkelige frossenpinner etter Singapore eller så er det faktisk ganske kaldt i vannet her nede, vil tippe rundt 20 grader. Veldig deilig var de hvertfall, til og med Lucia synes det var moro i vannet.
Bunkers Bay. Fin strand, men ikke veldig baby vennlig

Kokte gutter innser at vi må inn i bilen igjen og til en annen strand
Meelup Beach, deilig strand med gressplen man kan la Lucia kose seg
ENDELIG, mangler bare Are og en harpun (og snorkel og svømmeføtter hvis man skal ha det helt perfekt) 

Alle blir glade av å bade i klard, deilig forfriskende vann

Kan noen se den?
Etter badingen satt vi kursen mot leiligheten igjen, vi gutta tenkte at jentene skulle få sove litt så vi gikk opp til resepsjonen og kjøpte en is før vi satt kursen ned på stranden hvor vi gikk på oppdagelsesferd og løp langs bølgene på stranden ved resorten. En times tid etterpå kom vi tilbake til to ferdigsovede jenter og vi gjorde oss klare for julemiddagen på restauranten Lamont’s på hotellet.
Gutta fant en inntørket Lizard

En is for kjøling før vi setter avgårde

Den lille jenta synes nok at gutta var kjekke, hun ville hvertfall henge med de

Yo check out that wave bro

Emrik, raskere enn bølgene

Hoppsan

Gutta venter på neste bølge

Tripp, trapp, tresko

Joooohiuuui
Nydelig mat, men ikke helt hva vi er vant til på juleaften, Kingfish til forrett og Indrefilet til hovedrett er jo ikke så galt, selv om det ikke er ribbe og medisterpølser J
Emrik klar for julemiddag, noe annet antrekk enn i Norge

Moro med skygge, vinsent har laget skygge med bæsj

Familien er klar

Plain Pasta falt ikke i smak

Fish and Chips falt i smak


Lucia elsker å ha beina på bordet

Vel tilbake i leiligheten var det melk og rett i seng for Lucia, mens jeg og gutta så på Mikkes juleønsker på Samsung Tab’en før det var køyetid.

Nå er det film på de voksne, Snowhite and the huntsmen er vel en skikkelig julefilm er det ikke?
GOD JUL ALLE SAMMEN

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar