søndag 30. desember 2012

Australia Dag 6, Fremantle

Avreisedag fra Smiths Beach Resort og Margareth River området. Første juledag og i dag var det spådd over 40 grader så det å sitte i solen var ikke aktuelt uansett.

Reiste fra resorten ved 10:30 tiden etter en kjapp rydding og pakking. Her må jeg bare få legge til hvor idiotisk jeg synes opplegget med dyne er her i Australia er, det er det samme i Sør Afrika og England så det er mulig det er den engelske standarden som skinner gjennom. I Norge er vi vant til en dyne med dynetrekk, enkelt og greit. Her er det først ett laken som er dyttet ned inn under madrassen så man må være verdens tynneste menneske for å ligge under uten å trekke det opp rundt hele, deretter er det en dyne oppå dette lakenet. Dynen er uten dynetrekk (lurer på om den vaskes mellom hver gjest) oppå denne dynen kommer det ett nytt laken. Her skal man da ligge i sengen med 3 lag over seg og ingen av lagene henger sammen, det ser jo ut som et bombenedslag i sengen dagen etter, ikke ble det bedre av at Jorid og jeg skulle dele disse tre lagene heller. Nei her får de bite i det sure eplet å innrømme at andre har laget en bedre løsning og innføre den ASAP.
GPSen viste 3 timer og 20 minutter fra resort til B&B, vi delte den opp i to og stoppet for en kjapp lunch og en is på en av de få bensinstasjonene som var åpen på 25 desember. 25 desember er visst den dagen ALT er stengt i Australia, godt vi sjekket Penguin Island på forhånd, den var nemlig også stengt.
Heftig størrelse på den tilhengern
Disse to satt tilfeldigvis i et bur på bensinstasjonen vi stoppet ved for lunch og is
Uten noen steder å reise innom på veien oppover kjørte vi like godt helt opp til Fremantle Bed & Breakfast i Mouat street, der ble vi møtt av en låst dør med kodelås og ingen som svarte på telefonen ("Flott" tenkte jeg, men jeg holdt meg kald og rolig). De svarte gudskjelov på andre forsøk og vi fikk koden til døren og kom oss inn. Vi hadde fått familierommet i kjelleren med egen inngang fra gata, helt greit og så blir det interessant å se hvordan det blir med 3 netter med alle 5 på samme rom.
Fremantle Bed / Breakfast
Pakket ut litt og spiste noen rester fra julemiddagen dagen før (dagen før var også en restemiddag så det var ikke noen store overraskelser i matveien). Vi måtte jo ut å kikke litt på den nye byen og tuslet en liten tur, først ned til stranden hvor vi gutta tok et bad (betraktelig varmere i vannet her enn i Margareth River), så tuslet vi innom en park som er merket som «Esplanade Reserve» på kartet. Her var det lekeplass for gutta mens vi 3 andre lå på gresset og slappet av.
Rimelig dødt i Fremantle på 25. Des.

Ut på tur for å utforske

Tunnel gravet ut i Limestone av hvalfangere som skulle frakte oljen sin inn til byen

Fremantle Beach

Vincent skuer ut over stranden

Andre siden av tunnelen

Gutta skal ut i vannet

Friske og raske

Underbuksefantomet 1 & 2 leker på gresset

Mamsen og gutta

Papsen og gutta

Lucia hos sin elskede mamma på gresset ved lekeplassen

Vincent på vei til tops i klatrestativet

Kjekkas

Vi merket etter hvert at vi trengte litt mat og reiste innom Habibs Kebabs, dette er et sted vi absolutt aldri har hørt om før, men som vi valgte da det var en av de ytterst få steder som var åpent. Vi bestilte en kylling kebab med dobbelt kjøtt og en pizza supreme. Jeg er glad vi valgte dobbelt kjøtt i kebaben for hvis vi hadde valgt en enkel kjøtt ville det vært vegetar og alt maset han lagde rundt hvilken av de 10 dressingene deres jeg skulle ha kunne han droppet for han glemte hele dressingen J. Både pizza og kebab smakte imidlertid bra.
Venter på pizza og kebab, Lucia er blid

Habib Kebab, kunne vært i Kongsberg
Etter middag tuslet vi hjem til B&B og satt på barne tv til gutta mens Lucia fikk grøt og melk og ble sendt i seng, hun hadde ikke så veldig lyst til å sove når hun visste vi var i samme rom, men hun måtte imidlertid kapitulere til slutt, men ikke før gutta også hadde lagt seg og TVn var skrudd av. Gutta sovnet også forholdsvis greit så nå ligger vi på sofaen og skriver blogg og sjekker Facebook på det trådløse nettet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar