lørdag 15. desember 2012

Eltefritt Julebrød

Fredag morgen satte jeg en eltefri-julebrød-deig. Lørdag morgen tok papsen over og fortsatte prosessen. Etter 20 timers heving i bollen under plast, skulle den legges på benken og brettes et par ganger, før den skulle hvile på benken med bollen som lokk i ytterligere 2 timer. Så ble deigen veltet opp i en glovarm jern gryte og stekt i den inni stekeovenen.

Resultatet ble fantastisk bra! Smakte herlig med nybakt julebrød med sprø skorpe med smør og brunost på. Anbefales!
20 timers heving på benken under plast

Luftig og fin
Legges på benken, foldes et par ganger og snittes
Etter to timers heving på benken med bollen som lokk

Legges i forvarmet jerngyte
Stekes i stekeovnen

Ferdig, saftig, luftig, sprø skorpe og yummi


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar