torsdag 3. januar 2013

Fortsatt juleferie


Guttene har fortsatt juleferie, den er veldig lang og varer i nesten 4 uker! De skal ikke tilbake på skolen før mandag 14.januar. Må innrømme at jeg har gruet med litt til disse dagene hvor jeg har alle tre barna alene. Papsen begynte på jobb i går og Eva kommer hjem imorgen ettermiddag. Det betyr tre hele dager med tre små troll for mamsen, og jeg syntes det er litt skummelt å ta de med ut her alene. Det er så mange farer som man ikke har hjemme, mye trafikk, folk, basseng. Ingen besteforeldre å få hjelp av, ingen stille og rolige skoger å gå tur i. Men man blir jo gal av å være inne tre dager til ende, så det var bare å hoppe i det.
Onsdag tok vi en liten tur ut, guttene syklet, mens jeg trillet Lucia i vogn. Det gikk bra, det er bare å gi klare og tydelige beskjeder om hvor langt guttene får sykle før de må stoppe.
Etter lunsj kom Maria med Axel, Lars og Martin på playdate og vips var den ettermiddagen gått og tid får å lage middag. Litt travelt akkurat det, heldigvis kom papsen hjem i grevens tid og fikk tatt Lucia så jeg fikk kuttet salat:)

I dag tok vi en sykkeltur alle fire. Lucia liker å sitte i setet på sykkelen min, der sitter hun høyt og har full oversikt over brødrene sine. Emrik fikk sparkesykle først og bestemme tempo.
Vi handlet litt på butikken borte på marinaen og guttene fikk en is hver som belønning som Lucia hylte og stønnet for å få smake, noe hun fikk, guttene er veldig generøse mot lillesøster:))
Etter Lucia sin formiddags-soving dristet vi oss ned til Vivo (shoppingsenter). Må jo kjøpe gave til alle babyene som blir født om dagen (i tillegg til at Snorre og Linn fikk en gutt i overigår, og Hedda og Per venter barn i februar, fikk våre venner Jostein og Elsiabeth, som jobber i sjømannskirken, sønn nr 3 i går:). Jeg hadde lovet guttene at hvis de oppførte seg pent når vi kjøpte baby-gaver skulle vi gå på lekeplassen som er på Vivo. Som sagt så gjort. Det var en varm affære, men alle tre barna koste seg og Vincent er veldig hjelsom, som at han passer Lucia i vogna når jeg må ta Emrik på do både en og to ganger! Kokte barn trengte litt avkjøling så vi dro på BurgerKing og spiste noe midt i mellom lunsj og middag!
Morro på lekeplassen på Vivo

Terror-trioen samlet

Kjekt å ha en hjelpsom storebror


Mye rart å utforske for Lucia...

...som å pirke på det rare belegget på bakken

Guttene fikk kjøre motorsykler - til stor stas...

...Man kan kjøre på kameler der også

artige klatrestativ...

...formet som store statuer

Hopp og sprett og tjo og hei.
Hjerte til mamsen
Sliten og varm Emrik
Sen lunsj på BurgerKing
Vel hjemme prøvde vi noe rart guttene fikk i kalendergave, nemlig tunge-tatovering! Det er en oblat man legger på tungen. Det smaker søtt, og etter en tid har man fått et artig avtrykk på tunga! Mye snodig man finner på å lage, og som man finne for godt å kjøpe:)

Også i dag kom papsen hjem litt tidligere enn vanlig! To the rescue midt i middagslagingen. Han hadde vært innom Snorre Seafood og kjøpt frosne reker (får ikke tak i ferske reker som vi er vant med hjemme her nede) og Mills majones, så nå er fredagsmiddagen reddet:)
Han sa at jeg bare måtte dra å få litt massasje etter middag, og jeg var ikke vond å be. Snille papsen la tre stk barn mens stakkars mamsen ble pint på massasjebenken:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar