mandag 11. februar 2013

Gong Xi Fa Cai - Happy new year!

Gong Xi Fa Cai - Happy new year!

I disse dager er det Kinesisk Nyttårsfeiring her i Singapore. Det er den største høytiden, da over 70% av befolkningen her er kinesiske. Da pyntes det med røde lanterner og annen glorete pynt i rødt og gull, spesielt i China Town, men også ellers, butikker stenges, man får fri i to dager fra jobb og i over en uke fra barnehager/skoler, og det er underholdning og fyrverkeri og masse liv og røre. Kineserene reiser rundt til slekta med røde konvolutter fylt med penger. Det er i stedenfor våre julegaver.

Vi har nå lagt Dragens år bak oss og er inne i Slangens år.


Slangens år ble innledet 10. februar 2013.  Hvis det har vært et godt år i 2012, så vil 2013 mest sannsynlig fortsette i samme positive retning. Slangens år er et forvandlingens år. Noe som kjennetegner slanger er at de skifter ham. De vokser ut av sitt gode skinn og utvikler en ny beskyttelseEtter hvert som den ytterste huden blir utslitt, vokser det fram en ny hud på innsiden. Slangene vrenger av seg hele det gamle skinnet på en gang. Hamskiftet skjer raskt og tydelig.
Kinesisk visdom sier at en slange i huset er et godt varsel, fordi den betyr at familien ikke sulter. Dette ble i gammel tradisjon tolket slik at slangens evner som megler gjorde den til en ekspert på forretningsvirksomhet som dermed ga stor mulighet for suksess i business.
I 2013 er det vannslangens år og vannslangen forbindes med egenskaper som viser at de er innflytelsesrike og innsiktsfulle. De har evner for å administrerer andre og har gode evner for å arbeide i en organisasjon. De er motiverte, intellektuelle, besluttsomme og søker suksess.
De elsker familie og venner og vil gjøre alt for å ha et godt forhold til disse.
De er kjærlige og omsorgsfulle. De har sterk intuisjon og dersom de utvikler sine synske evner er det få som har mer virkelig kontakt med "den andre dimensjonen" enn VannslangenLitt av nyttårspynten som er å finne overalt!

Legger med noen bilder fra en guidet tur med sjømannskirken, som jeg var med på i China Town for noen uker tilbake. Det viste seg å være overraskende koselig der. Mange bortgjemte kroker og kriker, smale gater og koselig gamle hus. Morsomt å se! Mitt kinesiske nyttårsforsett er å se mer av China Town før jeg reiser hjem! 

Vår søte guide


Noen gamle små hus i regnbuens farger


Enda et velholdt gammelt hus fra kolonitiden
Flere søte hus
Trine og Hege
Jon Inge og et fikentre


En sykketaxi til pynt


Kul gressformasjon


En av Singapore's mest eksklusive restauranter
Flere hus i fine farger
Dette er gjort om til et Butique Hotel
Det det står 6-A er det vistnok et lovlig bordell


Nordmenn og svensker nyter utsikten
Enda en koselig smug


Her spiste vi en utsøkt lunsj


Guiden tok oss med på en restaurant vi bare hadde gått rett forbi uten henne.
Maten viste seg å være fantastisk, med hjemmelagde ferske nudler! Herlig.
Trine, Eirin og Guiden


Jannike og megEn enorm gul vannslange dekorerer en av hovedgatene i ChinaTown

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar